Medailles voor eerste wijn van Hoog Beek en Royen

010

Wat een verrassing moet dat voor het bestuur van de Stichting Hoog Beek en Royen in Zeist geweest zijn: hun allereerste wijn, de Souvignier Gris 2014, kreeg een bronzen medaille op de recente Wijnkeuring van de Lage Landen én een zilveren op de internationale AWC Vienna. En dat terwijl de stokken van die druiven pas in 2012 geplant zijn. We proefden de wijn tijdens Chateau voor Buren, en waren het volkomen met de jury eens: een uitstekende, frisse Souvignier Gris. Dat beloofd wat voor de toekomst. De wijn werd overigens gemaakt bij Neerlands Wijnmakerij in Bentelo.

Toevallig fietste ik enige dagen eerder even langs bij Hoog Beek en Royen, dat midden in Zeist op het gelijknamige landgoed ligt. De wijngaard is deels ommuurd en lag er prachtig bij. Hij is het initiatief van Het Utrechts Landschap en de Rotary Zeist, en wordt onderhouden door vrijwilligers. Vroeger lag op deze plek van het landgoed een moestuin, die nu dus weer een passende bestemming heeft gekregen. Volgend weekend, op 19 september, kun je een kijkje nemen op Hoog Beek en Royen, tijdens de Open Wijngaarddagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *