Over het boek

Groente en fruit uit eigen tuin, eieren en kaas van de boer om de hoek: steeds meer mensen zijn bewust bezig met ‘lokaal’ eten. Waarom dan ook geen wijn van eigen bodem? In Nederland worden steeds meer wijnen gemaakt die de moeite van het ontdekken waard zijn. Wijnen die niet de halve aardbol zijn overgevlogen.

Mariëlla Beukers en Irene de Vette verzamelden alles wat je altijd al wilde weten over Nederlandse wijn. Ze vertellen niet alleen hoe dat mogelijk is, wijn maken in Nederland, maar ook wat je ervan kunt verwachten en waar je het bij kunt schenken. In veertien interviews komen de specialisten aan het woord: wijnboeren, sommeliers, chefs en een webwinkelier bijvoorbeeld. Ze geven heerlijke (streek)recepten, zodat je ook zelf aan de slag kunt met wijn uit Nederland.

Wil je ter plekke gaan kijken hoe wijn wordt gemaakt? Fietsroutes langs de wijngaarden ontbreken niet, net als adresjes voor een leerzame én leuke proeverij bij de wijnboer aan huis. Daarnaast vind je adressen voor wijnwinkels en restaurants waar Nederlandse wijn wordt geschonken. Wijn van eigen bodem is een onmisbaar boek voor wie graag ‘lekker lokaal’ drinkt.

De beelden in het boek zijn van Gerhard Witteveen Fotografie. Met een voorwoord van Onno Kleyn. Wijn van eigen bodem is een uitgave van ForteCulinair.

De pers over Wijn van eigen bodem

Oostenrijk Magazine – november 2015 – De lekkerste Nederlandse wijnen

Wijngekken – 16 november 2015

Mister McCool – 25 november 2015 – Interview met Mariëlla en Irene

Smaak van Wijn – januari 2016

Blah Blah Blah Blah Wine – 10 januari 2016 – Inspirerend chauvinistisch

 

Bekijk ook de boektrailer:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *