Over Mariëlla en Irene

15083-Forte-Schultenhues-4867

 

15083-Forte-Schultenhues-4910Al in 2003 begon Mariëlla Beukers (1963) met Wijnkronieken.nl. Daarmee was de vinologe en historica de eerste in Nederland met een blog over wijn. Ze publiceert er opvallend nieuws uit de wijnwereld, verslagen van wijnreizen, proeverijen én artikelen over wijngeschiedenis. Ze combineert daarmee haar twee grootste passies: geschiedenis en wijn.
Mariëlla publiceert niet alleen op haar blog. Haar werk verscheen ook in Bouillon, Perswijn, Leven! en WINELIFE. In 2010 en 2011 verschenen van haar hand twee wijngidsen, over de vele digitale wijnwinkels die je op internet aantreft.
De ontwikkelingen in de Nederlandse wijn volgt Mariëlla al zo’n vijftien jaar. Ze verzamelt hierover nieuws op de Facebookpagina Wijnland Nederland. En bovendien doet ze onderzoek naar de geschiedenis van de wijnbouw en wijncultuur in Nederland.

 


15083-Forte-Schultenhues-4938Irene de Vette
(1981) is culinair journalist en redacteur, kookboekauteur en sommelier. Met woonplaatsen als Rome en München waren het vooral Italiaanse en Duitse wijnen die zij goed kende. Tot het wijnavontuur in eigen land leidde tot verrassende ontdekkingen: wat is die Nederlandse wijn eigenlijk lekker!
Irene schrijft op haar blog over wijn, eten en reizen, meestal over alle drie tegelijk. Daarnaast schrijft en redigeert ze artikelen en kookboeken, ontwikkelt ze recepten, geeft ze culinair advies en vertaalt ze teksten. Haar werk was onder meer te lezen op/in SpecialBite, nrc.next, The Boston Globe, WINELIFE en de Wijnalmanak.

 

 

Fotograaf Gerhard Witteveen ‘verrast verwende ogen’.  Hij maakte niet alleen bovenstaande beelden, maar rijdt met zijn collega’s door het hele land om voor Wijn van eigen bodem prachtige én vaak verrassende foto’s te schieten van sommeliers, wijnboeren, wijngaarden, druiven, flessen en meer. Met een tikje glamour, maar toch óók typisch Hollands. Gerhard heeft ruime ervaring in culinaire fotografie, maar ook voor mode, reclame, producten en redactionele producties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *